Панел PT-R 40/200 (вид на керамида)

thumb

Опис

-Горен пластифициран лим оребран во вид на керамида (римска плоча)
-Долен пластифициран лим оребран во нормално/ниско ребро.

Панелите можат да бидат произведени со три вида на внатрешна испуна:
- PUR (полиуретанска пена) со густина 40-42кг/м3;
- PIR (полиизоцијануре-самогасечка пена, отпорна на оган) со густина 40-42кг/м3;
-Камена Волна -Огноотпорни Панели (со густина од 120кг/м3, и коефициент на огноотпорност од 60-120мин.);

Технички спецификации:

Фасадните се произведуваат според стандардот EN 14509: 2013 и имаат ознака CE.

Табела на дозволени оптоварувања 1) Вчитување со еден распон 2) Вчитување на 3-распони

PANEL_TOIXOU_3

Изолација:

Полиуретанската пена PUR е хемиски неутрална, нетоксична и се произведува со еколошка технологија со употреба на пентан (без CFC, HCFC).
Изолационите панели се произведуваат со пена B3 со реакција на пожар Cs3d0 или B2 со реакција на пожар Bs2d0 според EN 13501-1, ΕΝ 11925-2 и EN 13823.
Алтернативно може да се произведат со PIR (полиизоцијануратна пена-самогасечка) пеан, со реакција на пожар Βs2d0 и отпорност на пожар REI 30 кај дебелина од 100мм, според EN 13501-2.
Пената содржи висок процент на затворени ќелии> 95% (водоотпорен / отпорен на мувла), обезбедувајќи совршена адхезија на металните листови. Неговиот фактор на топлинска спроводливост е λ = 0,0215 W / mK според EN 13165 и неговата просечна густина е 40-42 Kg / m3 според EN 1602. Просечна цврстина на истегнување 180 KPa. Просечна јачина на компресија 160 KPa. Просечна јачина при сечење 140 KPa.
Металните лимови (горен и долен) од кои се сочинети панилете:

• Пластифициран Лим (PPGL, PPGI), во согласност со стандардот EN 10169, на Топло Галванизиран (HDG) или Алуцинк (AluZn) челик со јачина на принос 250-320 N / mm2 според EN 10346 и EN 10143. • Пластифициран анти-бактериски , специјално наменет за разладни комори и хигиенски апликации. • Пластифициран Лим мазен или оребрен, алуминиум, бакар и нерѓосувачки челик по желба. Нашите Панели се рангирани во Класа А во однос на нивната пропустливост на вода и воздух, по тестирањето според EN 12865 и EN 12114. Панели се класифицирани како BROOF (t1) во согласност со стандардот на CEN / TS 1187: 2013. Нашите Панели се рангирани во Класа А во однос на нивната пропустливост на вода и воздух, по тестирањето според EN 12865 и EN 12114.
Димензионални толеранции според Annex D од ΕΝ 14509:

-Висина на брановидноста ± 1мм
-Теренот на профилот ± 2мм
-Должина на панелот ± 10мм
-Дебелина на панелот ± 2% дебелина
-Квадратура 0,6% корисна ширина
-Надолжно поклонување 2 мм / м - 10 мм
-Комора ≤1% од ширината
-Мазност ≤-1,5мм над 700мм
-Раб на брановидност ± 2мм над 500мм должина
-Корисна ширина ± 2мм

Нашите Панели се рангирани во Класа А во однос на нивната пропустливост на вода и воздух, по тестирањето според EN 12865 и EN 12114. Кровните Панели се класифицирани како BROOF (t1) според стандардот CEN / TS 1187: 2013.;

Напомена:
Мало истекување на пена од споеви, мал вакуум од пена или мали пропусти и неправилности во положбата на заптивката се прифатливи, сè додека функционалниот карактер на панелот не е загрозен.
tilepanelsdetails1
1. Произведени со иновацијата Z-Lock постигнувајќи скриено поправање.
2. Нивната стандардна должина обезбедува модуларно склопување дистрибуција и инсталација.
3. Произведен и во прилагодени должини, инсталиран со видливо фиксирање.
4. Нивната форма и материјал даваат посебна естетика кај живеалиштата.
5. Постигнете огромна заштеда на енергија придонесувајќи за заштита на животната средина со намалување на емисиите на CO2.