Фасаден Панел PW-4SD

Опис

fasaden panel pw-4sd Фасадните панели ТИП: PW-4SD (микро ребро со четири фуги) се составени од: два пластифицирани лима (надворешен и внатрешен) и внатрешна испуна.
Надворешниот лим е оребрен со со 4 фуги/ламели и микро ребро, додека пак и внатрешниот е со ниско/нормално ребро.
Панелите можат да бидат прозведени со три вида на внатрешна испуна:

-PUR (полиуретанска пена) со густина 40-42кг/м3;
-PIR (полиизоцијануре-самогасечка пена, отпорна на оган) со густина 40-42кг/м3;
-Камена Волна -Огноотпорни Панели (со густина од 120кг/м3, и коефициент на огноотпорност од 60-120мин.);

Технички спецификации:

Фасадните се произведуваат според стандардот EN 14509: 2013 и имаат ознака CE.

Табела на дозволени оптоварувања 1) Вчитување со еден распон 2) Вчитување на 3-распони

PANEL_TOIXOU_3 (1)

Изолација:

Полиуретанската пена PUR е хемиски неутрална, нетоксична и се произведува со еколошка технологија со употреба на пентан (без CFC, HCFC). Изолационите панели се произведуваат со пена B3 со реакција на пожар Cs3d0 или B2 со реакција на пожар Bs2d0 според EN 13501-1, ΕΝ 11925-2 и EN 13823. Алтернативно може да се произведат со PIR (полиизоцијануратна пена-самогасечка) пеан, со реакција на пожар Βs2d0 и отпорност на пожар REI 30 кај дебелина од 100мм, според EN 13501-2. Пената содржи висок процент на затворени ќелии> 95% (водоотпорен / отпорен на мувла), обезбедувајќи совршена адхезија на металните листови. Неговиот фактор на топлинска спроводливост е λ = 0,0215 W / mK според EN 13165 и неговата просечна густина е 40-42 Kg / m3 според EN 1602. Просечна цврстина на истегнување 180 KPa. Просечна јачина на компресија 160 KPa. Просечна јачина при сечење 140 KPa.
Металните лимови (горен и долен) од кои се сочинети панилете:

• Пластифициран Лим (PPGL, PPGI), во согласност со стандардот EN 10169, на Топло Галванизиран (HDG) или Алуцинк (AluZn) челик со јачина на принос 250-320 N / mm2 според EN 10346 и EN 10143. • Пластифициран анти-бактериски , специјално наменет за разладни комори и хигиенски апликации. • Пластифициран Лим мазен или оребрен, алуминиум, бакар и нерѓосувачки челик по желба. Нашите Панели се рангирани во Класа А во однос на нивната пропустливост на вода и воздух, по тестирањето според EN 12865 и EN 12114.
Димензионални толеранции според Annex D од ΕΝ 14509:

-Висина на брановидноста ± 1мм
-Теренот на профилот ± 2мм
-Должина на панелот ± 10мм
-Дебелина на панелот ± 2% дебелина
-Квадратура 0,6% корисна ширина
-Надолжно поклонување 2 мм / м - 10 мм
-Комора ≤1% од ширината
-Мазност ≤-1,5мм над 700мм
-Раб на брановидност ± 2мм над 500мм должина
-Корисна ширина ± 2мм

Нашите Панели се рангирани во Класа А во однос на нивната пропустливост на вода и воздух, по тестирањето според EN 12865 и EN 12114. Кровните Панели се класифицирани како BROOF (t1) според стандардот CEN / TS 1187: 2013.;

Напомена:

Мало истекување на пена од споеви, мал вакум од пена или мали пропусти и неправилности во положбата на заптивката се прифатливи, сè додека функционалниот карактер на панелот не е загрозен.
1. Тие имаат специјално дизајнирани точки за поврзување на една со друга табла, кои обезбедуваат монтажата на истите да биде без видливи завртки.
2. Тие обезбедуваат одлична херметичка отпорност, водоотпорност и издржливост на надворешни влијанија со помош на нивниот иновативен дизајн за спој.
3. Специјално дизајнираните лавиринти на спојните делови, придонесуваат за бавно пренесување на оган, топлина и студ, од надворешна кон внатрешна страна (како и обратно) и ги прават идеални за употреба при изведба на надворешни ѕидови, како и за изведба на разладни комори.
4. Тие имаат одлична мазна површина и се идеални за примена при изведба на Архитектурни Апликации за различни дизајни на објекти.